Sladkokyselé kuře
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- na kuře:
- 3-4 kuřecí prsa
- sůl
- pepř podle chuti
- 1 hrnek kukuřičného škrobu
- 2 vejce rozšlehaná
- 1/4 hrnku oleje na smažení
- na omáčku:
- 3/4 hrnku cukru
- 4 PL kečupu
- 1/2 hrnku octa
- 1 PL sójové omáčky
- 1 KL granulovaného česneku
Postup Sladkokyselé kuře
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky. Dochutíme solí a pepřem.
Kuře obalíme v kukuřičném škrobu a poté ve vejci. Osmažíme rychle na oleji do zlatohněda (kuře nebude uvařené). Naskládáme v jedné vrstvě do pekáčku.
Smícháme všechny suroviny na omáčku a zalijeme omáčkou kuře.
Pečeme po dobu jedné hodiny při 160°C. Každých 15 minut kuře promícháme.
Pokud budeme chtít udělat omáčku navíc, smícháme další dávku surovin a přivedeme ji k varu na sporáku, pak ji vaříme na nižším stupni asi 6-8 minut dokud nezhoustne.