Sladkokyselé kuře

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

na kuře:
3-4 kuřecí prsa
sůl
pepř podle chuti
1 hrnek kukuřičného škrobu
2 vejce rozšlehaná
1/4 hrnku oleje na smažení
na omáčku:
3/4 hrnku cukru
4 PL kečupu
1/2 hrnku octa
1 PL sójové omáčky
1 KL granulovaného česneku

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na kousky. Dochutíme solí a pepřem.

  2. Kuře obalíme v kukuřičném škrobu a poté ve vejci. Osmažíme rychle na oleji do zlatohněda (kuře nebude uvařené). Naskládáme v jedné vrstvě do pekáčku.

  3. Smícháme všechny suroviny na omáčku a zalijeme omáčkou kuře.

  4. Pečeme po dobu jedné hodiny při 160°C. Každých 15 minut kuře promícháme.

  5. Pokud budeme chtít udělat omáčku navíc, smícháme další dávku surovin a přivedeme ji k varu na sporáku, pak ji vaříme na nižším stupni asi 6-8 minut dokud nezhoustne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!