Sladkokyselá ryba
Recepty, RybySuroviny
- 2 filety ryby (štikozubec, treska, pangas...)
- 1/2 žluté papriky
- 1/2 červené papriky
- 2 jarní cibulky
- 1 mrkev
- 2 polévkové lžíce kompotovaného ananasu nebo čerstvého pokrájeného ananasu
- 1 stroužek česneku
- sůl
- olej
- Na marinádu (omáčku):
- 4 polévkové lžíce sójové omáčky
- 3 polévkové lžíce bílého vinného octa
- 1 polévková lžíce pálivé papriky nebo sladké chilli omáčky (podle chuti)
- 1 polévková lžíce medu
- 1 polévková lžíce hnědého cukru
- Na obalení ryby:
- škrob
- bílek
- troška ledové vody
Postup Sladkokyselá ryba
Postup přípravy receptu
-
V kastrůlku zahřejeme všechny uvedené ingredience na marinádu a rozmícháme do hladka. Odstavíme.
Rybu osušíme, osolíme a vložíme na 10 minut do marinády.
Poté ji vyjmeme, obalíme ve škrobu a protáhneme bílkem vyšlehaným s troškou ledové vody. Ihned vkládáme do větší vrstvy rozpáleného oleje a smažíme do zlatova.
Vyndáme rybu, slijeme většinu oleje a na zbytek dáme pokrájenou zeleninu, kterou restujeme cca 5-7 minut, aby zůstala křupavá.
Nakonec vlijeme marinádu, prohřejeme a podáváme k rybě s rýží.