Sladké pokušení s krémovou náplní

Recepty, Moučníky

Suroviny

6 vajec
270 g krupicového cukru
4 polévkové lžice horké vody
240 g polohrubé mouky
Na náplň:
1 kg jablek
100 g krupicového cukru
2 želé dr. Oetker (červené)
banánový pudink
čtvrt až půl litru vody
1 plechovak kondenzovaného slazeného mléka (Salko)
250 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Všechna vejce vyšleháme s cukrem a horkou vodou do pěny. Lehce vmícháme prosátou mouku.

  2. Hotovou hmotu rozetřeme do pekáčku (s vyšším okrajem) vyloženého pečícím papírem.

  3. Pečeme v předehřáté troubě při 200°C asi 12minut.

  4. Po upečení necháme korpus vychladnout.

  5. Pak s něj opatrně stáhneme papír, na kterém se pekl.

  6. ablka oloupeme a zbavíme se jádřinců.

  7. Dužinu nakrájíme na kousky, promícháme s cukrem, pudinkem a povaříme a na konec přidáme želé rozmícháné ve vodě. (množství cukru upravíme podle kyselosti jablek.)

  8. Salko vložíme v uzavřené plechovce do hrnce s vodou a 2 hodiny vaříme.

  9. Pak necháme plechovku vychladnout, otevřeme a se změklým máslem a vyšleháme mléko do pěny.

  10. Na piškotový korpus naneseme jablkovou náplň a smetanový krém. Moučník uložíme do chladu ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!