Klobásový guláš naruby

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

250 g maďarského točeného salámu
2 cibule
1 lžíci mouky
2 lžíce sádla
2 lžičky sladké papriky
5 lžiček rajčatového pyré
3 stroužky česneku
1 mrkev
1 brambor
pepř
majoránka
500 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Sádlo rozehřejeme a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme mouku a krátce osmahneme, sejmeme z plotny a vmícháme mletou papriku. Po minutě zalijeme 200 ml vody a vrátíme na plotnu.

  2. Přidáme salám nakrájený na kolečka a promícháme. Vmícháme nadrobno nakrájenou mrkev a na kostičky nakrájenou bramboru. Zalijeme 100 ml vody a necháme vařit, aby mrkev i brambor změkly. Přibližně 20 minut na mírném varu. Mícháme, aby se guláš nepřichytil na kastrolu, případně ještě přidáme vodu.

  3. Přidáme rajčatové pyré a prolisovaný česnek. Dochutíme pepřem a majoránkou. Za občasného míchání vaříme na mírném ohni 10 minut. Podle hustoty přiléváme zbylou vodu.

  4. Podáváme posypaný jemně nakrájenými měsíčky cibule, s knedlíkem nebo bagetou či dalamánkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!