Klobásový guláš naruby
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 250 g maďarského točeného salámu
- 2 cibule
- 1 lžíci mouky
- 2 lžíce sádla
- 2 lžičky sladké papriky
- 5 lžiček rajčatového pyré
- 3 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 brambor
- pepř
- majoránka
- 500 ml vody
Postup Klobásový guláš naruby
Postup přípravy receptu
-
Sádlo rozehřejeme a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme mouku a krátce osmahneme, sejmeme z plotny a vmícháme mletou papriku. Po minutě zalijeme 200 ml vody a vrátíme na plotnu.
Přidáme salám nakrájený na kolečka a promícháme. Vmícháme nadrobno nakrájenou mrkev a na kostičky nakrájenou bramboru. Zalijeme 100 ml vody a necháme vařit, aby mrkev i brambor změkly. Přibližně 20 minut na mírném varu. Mícháme, aby se guláš nepřichytil na kastrolu, případně ještě přidáme vodu.
Přidáme rajčatové pyré a prolisovaný česnek. Dochutíme pepřem a majoránkou. Za občasného míchání vaříme na mírném ohni 10 minut. Podle hustoty přiléváme zbylou vodu.
Podáváme posypaný jemně nakrájenými měsíčky cibule, s knedlíkem nebo bagetou či dalamánkem.