Škvarkové tyčinky

Recepty, Ostatní

Suroviny

hrnek a půl hladké mouky
1 žloutek
1/4 kostičky droždí
lžička cukru
3/4 hrnečku škvarků
hrnek mléka
sůl
kmín na posyp
hrubá sůl na posyp

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme mísu. Dáme do ní mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Posypeme droždí cukrem a přilijeme cca deci vlažného mléka. Dáme na teplé místo vykynout, nejlépe do trouby předehřáté na 45°C.

  2. Po vykynutí přidáme zbylé mléko, žloutek, na jemno rozsekané škvarky, sůl a promícháme. Zaděláme hladké těsto, popřípadě - aby nelepilo - přidáme ještě trochu mouky.

  3. Dáme opět kynout, za 30 minut těsto vyválíme a krájíme na tyčinky. Bílek rozšleháme a potíráme tyčinky. Sypeme kmínem a hrubou solí. Pečeme na 180°C do zlaté barvy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!