Skořicový vrták

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g hladké mouky
100 ml mléka
40 g moučkového cukru
35 g tuku
1 vanilkový cukr
2 vejce
20 g droždí
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Takže nejdřív droždí rozmícháme s trochou cukru, rozředíme malým množstvím vlažného mléka, přidáme trochu mouky a vymícháme kvásek, který necháme vykynout.

  2. Mezitím do misky dáme všechny suroviny + rozpuštěný tuk a vykynutý kvásek.

  3. Poté necháme asi půl hodiny vykynout. Z vykynutého těsta vytvarujeme malé vrtáky o velikosti zhruba 10 cm. Hotové výrobky pak necháme ještě chvíli odležet.

  4. Vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme z obou stran jako koblížky. Usmažené vrtáky necháme okapat na papírovém ubrousku a ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru se skořicovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!