Skořicový vrták
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 g hladké mouky
- 100 ml mléka
- 40 g moučkového cukru
- 35 g tuku
- 1 vanilkový cukr
- 2 vejce
- 20 g droždí
- sůl
Postup Skořicový vrták
Postup přípravy receptu
-
Takže nejdřív droždí rozmícháme s trochou cukru, rozředíme malým množstvím vlažného mléka, přidáme trochu mouky a vymícháme kvásek, který necháme vykynout.
Mezitím do misky dáme všechny suroviny + rozpuštěný tuk a vykynutý kvásek.
Poté necháme asi půl hodiny vykynout. Z vykynutého těsta vytvarujeme malé vrtáky o velikosti zhruba 10 cm. Hotové výrobky pak necháme ještě chvíli odležet.
Vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme z obou stran jako koblížky. Usmažené vrtáky necháme okapat na papírovém ubrousku a ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru se skořicovým cukrem.