Skořicová panna cotta s pomerančem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 ml alespoň 30% smetany
- 80 g třtinového cukru
- 1/2 lžičky skořice
- špetka mleté vanilky
- 2 lžíce studeného mléka
- 2 lžičky práškové želatiny
- dřeň z pomeranče podle chuti
- třtinový cukr podle chuti
Postup Skořicová panna cotta s pomerančem
Postup přípravy receptu
-
Želatinu namočíme do mléka a necháme nabobtnat.
V kastrůlku zahříváme smetanu, cukr, skořici, vanilku a namočenou želatinu, dokud se vše nespojí a želatina nerozpustí. Směs nesmí projít varem.
Nalijeme nejlépe do silikonových mufinkových formiček nebo do formy vytřené olejem nevýrazné chuti a necháme v chladnu 4-6 hodin (ale nejlépe do rána) ztuhnout.
Dřeň z pomeranče bez blan a slupek povaříme s cukrem a trochu vychladíme. Dezert opatrně vyklopíme a doplníme pomerančem.