Široké nudle se zeleninou a řezy ze smažených klopsů

Recepty, Těstoviny

Suroviny

330 g nudlí (použil jsem Zátkovy třívaječné dlouhé široké nudle)
1/2 šálku kuřecího vývaru
2 lžíce sójové omáčky
3 lžíce suchého bílého vína (Veltlínské zelené)
1 lžíce hnědého cukru (3 kostky)
1 lžíce rostlinného oleje
300 g pěkné smažené klopsy z mletého vepřového masa (cca 3 ks pokrájené na plátky)
1 velká cibule (pokrájená na tenké plátky)
2 středně velké mrkve, krájené podélně na nudličky
1 řapík celeru, krájený podélně na hrubší slámu
2 stroužky česneku drcený
1 lžíce kari
zelená cibulka (na tenké plátky)
2 hrsti oloupaných malých šalotek

Postup přípravy receptu

  1. Připravte dlouhé nudle dle návodu (buďto rýžové nebo i Fettuccine, případně české Babiččiny nudle nebo Zátkovy). Smíchejte sójovou omáčku, víno a cukr v malé misce.

  2. Rozehřejte hlubší pánev (např. wok) na středně vysokou teplotu a nalijte do něj polovinu oleje. Přidejte pokrájené masové klopsy a zvolna zamíchejte. Smažte asi 2 minuty. Pak maso přeložte na talíř a přikryjte, ať udrží teplotu.

  3. Do woku nalijte zbytek oleje, přidejte cibuli, mrkev a celer. Mícháme a smažíme po dobu 2 minut, nebo dokud cibule nezačne měknout. Přidejte česnek, očištěnou šalotku vcelku a za stálého míchání smažte ještě 1 minutu. Přidejte kari. Smažíme a mícháme ještě chvilku (asi 0,5 minuty), než začne kari vonět.

  4. Přidáme nudle, maso a omáčkovou směs do woku. Mícháme a smažíme ještě 2-3 minuty, až bude šalotka měkká, pak posypeme zelenou cibulkou, petrželkou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!