Široké nudle se zeleninou a řezy ze smažených klopsů
Recepty, TěstovinySuroviny
- 330 g nudlí (použil jsem Zátkovy třívaječné dlouhé široké nudle)
- 1/2 šálku kuřecího vývaru
- 2 lžíce sójové omáčky
- 3 lžíce suchého bílého vína (Veltlínské zelené)
- 1 lžíce hnědého cukru (3 kostky)
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 300 g pěkné smažené klopsy z mletého vepřového masa (cca 3 ks pokrájené na plátky)
- 1 velká cibule (pokrájená na tenké plátky)
- 2 středně velké mrkve, krájené podélně na nudličky
- 1 řapík celeru, krájený podélně na hrubší slámu
- 2 stroužky česneku drcený
- 1 lžíce kari
- zelená cibulka (na tenké plátky)
- 2 hrsti oloupaných malých šalotek
Postup Široké nudle se zeleninou a řezy ze smažených klopsů
Postup přípravy receptu
-
Připravte dlouhé nudle dle návodu (buďto rýžové nebo i Fettuccine, případně české Babiččiny nudle nebo Zátkovy). Smíchejte sójovou omáčku, víno a cukr v malé misce.
Rozehřejte hlubší pánev (např. wok) na středně vysokou teplotu a nalijte do něj polovinu oleje. Přidejte pokrájené masové klopsy a zvolna zamíchejte. Smažte asi 2 minuty. Pak maso přeložte na talíř a přikryjte, ať udrží teplotu.
Do woku nalijte zbytek oleje, přidejte cibuli, mrkev a celer. Mícháme a smažíme po dobu 2 minut, nebo dokud cibule nezačne měknout. Přidejte česnek, očištěnou šalotku vcelku a za stálého míchání smažte ještě 1 minutu. Přidejte kari. Smažíme a mícháme ještě chvilku (asi 0,5 minuty), než začne kari vonět.
Přidáme nudle, maso a omáčkovou směs do woku. Mícháme a smažíme ještě 2-3 minuty, až bude šalotka měkká, pak posypeme zelenou cibulkou, petrželkou a podáváme.