Sladká dýňová omáčka

Recepty, Omáčky

Suroviny

600 g dýně Hokaido máslové
2 ml oleje nebo másla
trochu vody
špetka soli
špetka zázvoru
špetka skořice
cukr nebo med
mléko dle potřeby
150 ml šlehačky
2 lžíce hladké mouky
citron

Postup přípravy receptu

  1. Dýňu očistíme a nastrúhame na slzičkovom strúhadle, prípadne nakrájame na malé kocky, dáme na olej, maslo podusiť, podlejeme vodou a necháme zmäknúť.

  2. Dáme štipku soli, škorice a zázvoru.

  3. Z mlieka, šľahačky a múky si pripravíme - zátrepku = záklechtku, zahustíme omáčku a povaríme. Dosladíme.

  4. Množstvo mlieka neudávam, niekto má rád redšie, niekto hustejšie omáčky. Chuť doladíme citrónom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!