Vepřový plátek s listovým špenátem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3 plátky vepřového masa: krkovice, kotleta, kýta, plec
sůl
pepř mletý
1 cibule - větší
180-200 g listového špenátu čerstvého nebo mraženého
80 g uzené slaniny - farmářské, Váhalovy...
3 stroužky česneku - nasekaného
vývar nebo voda dle potřeby
olej
Dále dle chuti, není nutné:
šlehačka
sýr Niva
muškátový květ

Postup přípravy receptu

  1. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na oleji dorůžova. Přidáme na plátky pokrájené osolené, opepřené, po stranách nakrojené plátky masa, které osmažíme z obou stran.

  2. Přidáme rozvonět cca polovinu nasekaného česneku, který zasypeme pokrájenou slaninou, ještě krátce osmažíme a podlijeme vývarem. Dusíme téměř do změknutí masa.

  3. K masu přisypeme čerstvý nebo lehce rozmrazený špenát, který dochutíme dle potřeby česnekem, solí, pepřem a dodusíme doměkka.

  4. Pokud chceme více sosu (omáčky) k příloze, podlijeme trochou vývaru a zahustíme jíškou nebo troškou solamylu rozmíchaného v malém množství studené vody a necháme krátce provařit.

  5. Kdo chce, může kromě jíšky či solamylu na zahustění špenátu použít Nivu, Gorgonzolu nebo smetanu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!