Kynuté buchty bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Moučníky

Suroviny

450 g směsi Simply Adveni
100 g cukru
2 lžičky sušeného droždí
1 lžička strouhané citronové kůry
3 lžíce oleje
cca 300 ml vlažné vody
Náplně:
povidlová:
hustá povidla (případně smíchaná se lžičkou škrobu)
maková:
mletý mák
cukr
rostlinné mléko
skořice
tvarohová“:
tofu
uvařený hustý vanilkový pudink
kurkuma
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Mouku promícháme s cukrem, droždím a citronovou kůrou. Přidáme olej a vodu a vypracujeme pevné nelepivé těsto.

  2. Těsto důkladně propracujeme a necháme na teplém místě hodinu vykynout. Poté těsto rozdělíme na přibližně dvanáct stejných částí. Z každé rukama vytvoříme placičku, doprostřed dáme dvě lžičky náplně a zabalíme.

  3. Zabalenou buchtu potřeme ze všech stran olejem a položíme na plech vyložený pečicím papírem. Mezi jednotlivými buchtami necháváme asi dvoucentimetrové mezery.

  4. Hotové buchty necháme ještě asi 10 min odpočinout.

  5. Mezitím předehřejeme troubu na 170 °C a dospod vložíme plecháček naplněný vodou.

  6. Do předehřáté trouby vložíme plech s buchtami a pečeme asi 25-35 minut, až povrch lehce zrůžoví. Buchty během pečení zvětší svůj objem a začnou se dotýkat.

  7. Upečené buchty oddělíme od sebe a necháme vychladnout na kuchyňské mřížce.

  8. Před podáváním je posypeme moučkovým cukrem.

  9. Bezmléčná tvarohová“ nádivka

  10. Uvaříme hustý vanilkový pudink z rostlinného mléka (350 ml mléka na jeden sáček pudinku). Když trochu vychladne, vmícháme rozmixované nebo vidličkou rozmačkané tofu (200 g), ¼ lžičky kurkumy a cukr podle chuti.

  11. Je-li směs příliš řídká, zahustíme ji instantní rýžovou nebo jáhlovou kaší (používám Nominal).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!