Václavky s kapustou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

700 g václavek
1/2 hlávky kapusty = kel
olej
1 velká cibule
mletá paprika
4-5 stroužků česneku
pepř
majoránka
stonek celeru
libečku

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji dlho dusíme drobno nakrájanú cibuľu. Zasypeme mletou paprikou, potom pridáme prekrájané a umyté václavky, pretlačíme cesnak, osolíme, okoreníme, pridáme kel pokrájaný na rezance. Podlejeme a dusíme, potom pridáme vňať zeleru a libečku, ku koncu majoránku podľa chuti.

  2. Môžeme zahustiť hotovou zásmažkou - jíškou, alebo zátrepkou - záklechtkou (1-2 PL polohrubej múky a voda) a dobre prevaríme, ja som od toho dnes upustila. Podávame napr. s chlebom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!