Jemná domácí paštika z drůbežích jater (hydinovej pečene)
Recepty, PomazánkySuroviny
- 50o g drubežích jater
- 4 středně velké cibule pokrájané na jemno
- 300 g husího sádla
- 4 stroužky prolisovaného česneku
- 2 špetky rozemnuté majoránky
- sůl
- mletý pepř černý
Postup Jemná domácí paštika z drůbežích jater (hydinovej pečene)
Postup přípravy receptu
-
Na časti tuku orestujeme cibuľu do sklovita, pridáme hydinovú pečeň a udusíme do mäkka. Necháme vychladnúť.
Ochutíme soľou, cesnakom, mletým čiernym korením a majoránkou.
Rozmixujeme na hladkú hmotu.
Za stáleho miešania znovu zohrejeme.
Plníme do malých sklenených alebo porcelánových nádobiek.
Po vychladnutí paštiku zalejeme asi 0,5 cm vrstvou rozpustenej husacej masti a nádobky vzduchotesne uzavrieme.
Vložíme do chladničky. Kto chce, môže ešte krátko sterilizovať, 10 minút od bodu varu.