Jemná domácí paštika z drůbežích jater (hydinovej pečene)

Recepty, Pomazánky

Suroviny

50o g drubežích jater
4 středně velké cibule pokrájané na jemno
300 g husího sádla
4 stroužky prolisovaného česneku
2 špetky rozemnuté majoránky
sůl
mletý pepř černý

Postup přípravy receptu

  1. Na časti tuku orestujeme cibuľu do sklovita, pridáme hydinovú pečeň a udusíme do mäkka. Necháme vychladnúť.

  2. Ochutíme soľou, cesnakom, mletým čiernym korením a majoránkou.

  3. Rozmixujeme na hladkú hmotu.

  4. Za stáleho miešania znovu zohrejeme.

  5. Plníme do malých sklenených alebo porcelánových nádobiek.

  6. Po vychladnutí paštiku zalejeme asi 0,5 cm vrstvou rozpustenej husacej masti a nádobky vzduchotesne uzavrieme.

  7. Vložíme do chladničky. Kto chce, môže ešte krátko sterilizovať, 10 minút od bodu varu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!