Babiččin tvarohový koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- TĚSTO:
- 560 g polohrubé mouky
- 280 g cukr krupice
- 280 g Hery
- 2 žloutky
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- 8 lžic mléka
- 2 lžíce kakaa
- NÁPLŇ:
- 500 g tvarohu
- TĚSTO 2:
- 240 g hrubé mouky
- 240 g cukr krupice
- (4 žloutky)
- 1 celé vejce
- sníh ze 6 bílků
Postup Babiččin tvarohový koláč
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme první kakaové těsto, které vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Na toto těsto rovnoměrně rozetřeme tvaroh. Poté si uděláme druhé těsto, které naneseme na tvarohovou vrstvu. Pečeme při 180°asi 30 minut, dokud sněhová vrstva nezezlátne.