Babiččina buchta s kokosovou drobenkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

TĚSTO:
300 g hladké mouky
130 g cukr krupice
130 g Hery
2 vejce
1 kypřicí prášek do pečiva
rybízová marmeláda
DROBENKA:
200 g strouhaného kokosu
150 g Hery
150 g cukr moučka
1 balíček vanilkového cukru
4 lžíce teplé vody

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin vypracujeme na vále pevné a nelepivé těsto.

  2. Připravíme si plech, na který rozprostřeme pečicí papír. Na připraveném plechu vyválíme těsto a bohatě ho potřeme rybízovou marmeládou.

  3. Nakonec si připravíme drobenku, kterou posypeme celou buchtu.

  4. Pečeme zvolna na 180° asi 30 minut (drobenka musí zezlátnout).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!