Drůbeží kebábky
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 1/2 kg mletého drůbežího masa
- 1 polévková lžíce sladké papriky
- pálivá paprika
- 8 kuliček pepře
- 1 větší stroužek dobrého česneku
- 1/2 cibule
- sůl
- olej
Postup Drůbeží kebábky
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nasekáme velmi jemně na kostičky.
Do misky dáme mleté maso, cibuli, sladkou papriku, čerstvě rozdrcený pepř, vymačkaný nebo utřený česnek, sůl a trochu pálivé papriky - množství určíme podle toho, jak máme rádi pikantní jídla, ale aspoň špetka by tam měla být.
Velmi pečlivě zpracováváme a prohněteme. Klidně tomu věnujeme i deset minut, díky tomu kebábky budou hezky držet a nepotřebujeme žádné vejce nebo strouhanku, které by kazily jejich krásně čistou masovou chuť.
Když už máme hotovo, rozpálíme si olej a rukama válíme válečky nebo šištičky, které usmažíme z obou stran do zlatova - nejdřív jednu stranu krátce zprudka, pak trochu stáhnout a po otočení zopakovat. Podáváme s vařeným bramborem, zeleninovým salátem a hořčicí nebo kečupem.