Drůbeží kebábky

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1/2 kg mletého drůbežího masa
1 polévková lžíce sladké papriky
pálivá paprika
8 kuliček pepře
1 větší stroužek dobrého česneku
1/2 cibule
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nasekáme velmi jemně na kostičky.

  2. Do misky dáme mleté maso, cibuli, sladkou papriku, čerstvě rozdrcený pepř, vymačkaný nebo utřený česnek, sůl a trochu pálivé papriky - množství určíme podle toho, jak máme rádi pikantní jídla, ale aspoň špetka by tam měla být.

  3. Velmi pečlivě zpracováváme a prohněteme. Klidně tomu věnujeme i deset minut, díky tomu kebábky budou hezky držet a nepotřebujeme žádné vejce nebo strouhanku, které by kazily jejich krásně čistou masovou chuť.

  4. Když už máme hotovo, rozpálíme si olej a rukama válíme válečky nebo šištičky, které usmažíme z obou stran do zlatova - nejdřív jednu stranu krátce zprudka, pak trochu stáhnout a po otočení zopakovat. Podáváme s vařeným bramborem, zeleninovým salátem a hořčicí nebo kečupem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!