Krůtí směs po uzenářsku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

300 g krůtích prsou nebo medailonků
200 g uzeného masa
1 nožka klobásy
200 g žampiónů
1 velká cibule
sůl
pepř
1 lžička mleté papriky
2 lžíce sójové omáčky
2 lžičky medu
1 jarní cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a dáme na chvilku do chladu

  2. Zatím nakrájíme uzené maso na nudličky, klobásku na půlkolečka, cibuli na proužky a žampióny na plátky. V pánvi rozehřejeme olej, vhodíme krůtí maso a restujeme. Po chvíli přidáme cibuli a spolu opékáme, asi za pět minut přihodíme uzené maso a klobásku, nakonec přidáme houby, přisypeme mletou červenou papriku a zastříkneme sójovou omáčkou. Vše necháme restovat dozlatova. Nakonec přidáme 2 lžičky medu, za stálého míchání necháme med rozpustit a trochu zkaramelizovat.

  3. Směs dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat. Podáváme s bramborovou kaší, na talíři sypeme zelenou natí jarní cibulky a můžeme také dozdobit proužky červené papriky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!