Krůtí směs po uzenářsku
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 300 g krůtích prsou nebo medailonků
- 200 g uzeného masa
- 1 nožka klobásy
- 200 g žampiónů
- 1 velká cibule
- sůl
- pepř
- 1 lžička mleté papriky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžičky medu
- 1 jarní cibulka
Postup Krůtí směs po uzenářsku
Postup přípravy receptu
-
Krůtí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a dáme na chvilku do chladu
Zatím nakrájíme uzené maso na nudličky, klobásku na půlkolečka, cibuli na proužky a žampióny na plátky. V pánvi rozehřejeme olej, vhodíme krůtí maso a restujeme. Po chvíli přidáme cibuli a spolu opékáme, asi za pět minut přihodíme uzené maso a klobásku, nakonec přidáme houby, přisypeme mletou červenou papriku a zastříkneme sójovou omáčkou. Vše necháme restovat dozlatova. Nakonec přidáme 2 lžičky medu, za stálého míchání necháme med rozpustit a trochu zkaramelizovat.
Směs dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat. Podáváme s bramborovou kaší, na talíři sypeme zelenou natí jarní cibulky a můžeme také dozdobit proužky červené papriky.