Polévka z bílé ředkve s trhaným kuřecím masem a libečkovým pestem
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 bílá ředkev
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 velké brambory
- 2 kuřecí prsa
- 1,5 l vývaru z kuřete
- koření do vývaru: sůl, bobkový list, nové koření, celý pepř
- 100 ml smetany
- olivový olej
- drcený kmín
- sůl
- chia semínka k podávání
- Pesto:
- libeček
- sůl
- olivový olej
Postup Polévka z bílé ředkve s trhaným kuřecím masem a libečkovým pestem
Postup přípravy receptu
-
Nejprve v menším hrnci v osolené vodě uvaříme kuřecí prsa. Přidáme bobkový list, nové koření, pepř celý a pomalu vaříme, až jsou prsa měkká. Uvařená prsa vyjmeme, vyndáme koření a vývar schováme do polévky. Pesto připravíme tak, že umixujeme libeček a olivový olej a trošku osolíme. Ředkev, cibuli, česnek a brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme. V hrnci rozehřejeme olivový olej, dáme zesklovatět cibuli, přidáme česnek, ředkev a brambory a krátce orestujeme. Zasypeme trochou drceného kmínu a zalijeme vývarem. Vaříme do změknutí.
Poté vše rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme smetanu a chvíli prohřejeme. Servírujeme na talíř s natrhaným masem, pestem z libečku a posypeme chia semínky.