Pudinkový koláč zdravě

Recepty, Moučníky

Suroviny

5 vajec
150 g ovesných vloček namletých na mouku
lžíce holandského kakaa
lžíce medu
prášek do pečiva
skořice
400 ml mléka
vanilkový pudink (nebo jiný)
hustý jogurt/tvaroh/....
kakao/skořice...
ovoce...

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience na těsto dáme do mísy a důkladně promícháme. Poté těsto rozprostřeme do dortové formy vyložené pečicím papírem (je to celkem slabá vrstva těsta) a dáme péct na cca 20 minut do trouby vyhřátě na 180°C, dokud korpus nebude téměř hotový.

  2. Mezitím co se korpus peče, si uvaříme pudink ve 400 ml mléka. Poté co bude korpus téměř upečený, ho vytáhneme z trouby, rozprostřeme na něj uvařený pudink a dáme dopéct ještě na asi 10 minut.

  3. Po upečení necháme vychladnout a dozdobíme podle chuti. Já potírám pudink řeckým jogurtem Milko a sypu buď kakaem nebo skořicí. Výborné je také dát do pudinku zapéct ještě jahody a spousta dalších variant.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!