Polévka z kuřecích kostí

Recepty, Polévky

Suroviny

kuřecí skelet
kuřecího tuku
3 mrkve
2 kořeny petržele
1/4 celeru
1/4 kedlubny
1/4 kapusty
1 pórek
1 cibule i se spodní slupkou
2 stroužky česneku
petrželová nať
celerová nať
1 zelená paprika
1 červená chilli paprika
1 rajče
1-2 bobkové listy
20 kuliček celého pepře
5 kuliček celého nového koření
4 kuličky celého jalovce
3-4 hřebíčky
sůl
voda

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnca dáme kosti, odrezky mäsa, tuku, kože a zalejeme vodou. Osolíme, privedieme do varu a zbierame penu. Varíme sotva znateľným varom - vývar len jemne perlí.

  2. Po hodine a pol pomalého varu pridáme na hrubo pokrájanú koreňovú zeleninu, cibuľu so zapichnutými hrebíčkami, cesnak, ostatnú zeleninu, vňate a koreniny. Ked je zelenina takmer mäkká, vývar scedíme.

  3. Do tanierov rozdelíme obrané mäso, pokrájanú zeleninu, zavárku - krupicové halušky, strúhanie, domáce rezance - čo kto má rád. Zalejeme horúcim vývarom, posypeme posekanou petržlenovou vňaťou a podávame.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!