Polévka z kuřecích kostí
Recepty, PolévkySuroviny
- kuřecí skelet
- kuřecího tuku
- 3 mrkve
- 2 kořeny petržele
- 1/4 celeru
- 1/4 kedlubny
- 1/4 kapusty
- 1 pórek
- 1 cibule i se spodní slupkou
- 2 stroužky česneku
- petrželová nať
- celerová nať
- 1 zelená paprika
- 1 červená chilli paprika
- 1 rajče
- 1-2 bobkové listy
- 20 kuliček celého pepře
- 5 kuliček celého nového koření
- 4 kuličky celého jalovce
- 3-4 hřebíčky
- sůl
- voda
Postup Polévka z kuřecích kostí
Postup přípravy receptu
-
Do hrnca dáme kosti, odrezky mäsa, tuku, kože a zalejeme vodou. Osolíme, privedieme do varu a zbierame penu. Varíme sotva znateľným varom - vývar len jemne perlí.
Po hodine a pol pomalého varu pridáme na hrubo pokrájanú koreňovú zeleninu, cibuľu so zapichnutými hrebíčkami, cesnak, ostatnú zeleninu, vňate a koreniny. Ked je zelenina takmer mäkká, vývar scedíme.
Do tanierov rozdelíme obrané mäso, pokrájanú zeleninu, zavárku - krupicové halušky, strúhanie, domáce rezance - čo kto má rád. Zalejeme horúcim vývarom, posypeme posekanou petržlenovou vňaťou a podávame.