Silvestrovský dort

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

1 toastový chléb
hermelínová pomazánka
100 g sýr s většími dírami (ne Eidam)
vařená vejce
ředkvičky

Postup přípravy receptu

  1. Toastový chléb si rozložíme na nějakou podložku (např. karton), abychom s dortem mohli lépe manipulovat.

  2. Potom, pokud je to potřeba jednotlivé krajíčky nožem odkrojíme, abychom měli rovné okraje.

  3. Chleba pomažeme pomazánkou a vrstvíme na sebe 4 patra. Potom nožem napříč přeřízneme a získáme 2 trojúhelníky.

  4. Bok jednoho rovněž pomažeme pomazánkou a druhý trojúhelník k němu přitiskneme a tím ho slepíme dohromady. Nyní celý dort potřeme pomazánkou.

  5. Jednotlivé plátky sýra si nařežeme (pokud možno) dle tvaru dortu a poklademe je na povrch. Dozdobíme bílými myškami z půlek vařených vajec. Oči a čumáček dozdobíme sardelovou pastou a fousky zapícháme z polévkových nudlí, ocásky a ouška jsou z ředkviček.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!