Sezamové sušenky bez lepku, mléka a vajec
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 200 g bezlepkové mouky (použila jsem Doves Farm)
- 70 g krupicového cukru
- 50 g tahini (sezamová pasta)
- 3 lžíce oleje
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky mleté skořice
- sezam na obalení
Postup Sezamové sušenky bez lepku, mléka a vajec
Postup přípravy receptu
-
Ze všech suroviny vypracujeme pevné těsto a necháme jej hodinu odležet v chladu.
Rukama pak vytváříme kuličky, které mírně zploštíme do tvaru sušenky.
Na mističku si nasypeme sezam a připravené sušenky do něj z jedné strany obalíme.
Pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 160°C do růžova (asi 15 minut).