Houbová kolínka z trouby

Recepty, Houby

Suroviny

300 g čerstvých nakrájených hub (i více)
250 g suchých kolínek
100 g anglické slaniny
50 g jemně nastrouhaného celeru
velká cibule
1-2 stroužky česneku
rovná lžíce papriky (dala jsem uzenou)
2-2,5 hrnku drůbežího vývaru
sádlo podle tučnosti slaniny
kmín
sůl
pepř
strouhaný sýr

Postup přípravy receptu

  1. V pekáčku vhodném do trouby vyškvaříme nakrájenou slaninu. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme. Po chvíli přisypeme celer a česnek. Společně orestujeme a přidáme nakrájené houby s kmínem.

  2. Restujeme cca pět minut a zasypeme paprikou. Vsypeme kolínka a zalijeme větší části vývaru. Osolíme, opepříme, zamícháme a dáme do předem vyhřáté trouby na 200 st.

  3. Po asi deseti minutách směs v pekáčku promícháme a pečeme dalších 8-10 minut do změknutí kolínek. Během pečení postupně podle potřeby doléváme vývar.

  4. Nakonec až jsou kolínka měkká, měl by být vývar vsáknutý a směs lehce krémovitá. Část strouhaného sýru můžeme vmíchat do kolínek a část nechat na posypání podávaných porcí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!