Houbová kolínka z trouby
Recepty, HoubySuroviny
- 300 g čerstvých nakrájených hub (i více)
- 250 g suchých kolínek
- 100 g anglické slaniny
- 50 g jemně nastrouhaného celeru
- velká cibule
- 1-2 stroužky česneku
- rovná lžíce papriky (dala jsem uzenou)
- 2-2,5 hrnku drůbežího vývaru
- sádlo podle tučnosti slaniny
- kmín
- sůl
- pepř
- strouhaný sýr
Postup Houbová kolínka z trouby
Postup přípravy receptu
-
V pekáčku vhodném do trouby vyškvaříme nakrájenou slaninu. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme. Po chvíli přisypeme celer a česnek. Společně orestujeme a přidáme nakrájené houby s kmínem.
Restujeme cca pět minut a zasypeme paprikou. Vsypeme kolínka a zalijeme větší části vývaru. Osolíme, opepříme, zamícháme a dáme do předem vyhřáté trouby na 200 st.
Po asi deseti minutách směs v pekáčku promícháme a pečeme dalších 8-10 minut do změknutí kolínek. Během pečení postupně podle potřeby doléváme vývar.
Nakonec až jsou kolínka měkká, měl by být vývar vsáknutý a směs lehce krémovitá. Část strouhaného sýru můžeme vmíchat do kolínek a část nechat na posypání podávaných porcí.