Voňavá kotleta paní Jany
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 - 6 plátků kotlety (podle velikosti)
- 1 rajský protlak
- 1 velká červená cibule
- 3 cm zázvoru
- 5 stroužků česneku
- 3 ČL bazalkového pesta
- hl. mouka
- sůl, pepř
- sádlo, voda
Postup Voňavá kotleta paní Jany
Postup přípravy receptu
-
Kotlety naklepat, osolit, opepřit a obalit v hladké mouce. Zprudka opéct na sádle ve větším hrnci a vyjmout ven.
Do výpeku nasypat cibuli nakrájenou na čtvrt kroužky, na drobno nakrájený česnek a zázvor. Orestovat do sklovata, poté přidat rajský protlak. Prohřát a zalít vodou, podle požadovaného množství omáčky (cca 300 ml). Přidat pesto a kotlety.
Dusit do změknutí masa. Dosolit, dopepřit, případně podlít, dle chuti.