Voňavá kotleta paní Jany

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 - 6 plátků kotlety (podle velikosti)
1 rajský protlak
1 velká červená cibule
3 cm zázvoru
5 stroužků česneku
3 ČL bazalkového pesta
hl. mouka
sůl, pepř
sádlo, voda

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety naklepat, osolit, opepřit a obalit v hladké mouce. Zprudka opéct na sádle ve větším hrnci a vyjmout ven.

  2. Do výpeku nasypat cibuli nakrájenou na čtvrt kroužky, na drobno nakrájený česnek a zázvor. Orestovat do sklovata, poté přidat rajský protlak. Prohřát a zalít vodou, podle požadovaného množství omáčky (cca 300 ml). Přidat pesto a kotlety.

  3. Dusit do změknutí masa. Dosolit, dopepřit, případně podlít, dle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!