Selské kuře s kapustou (Poulet au Chou).
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 velké kuřecí čtvrtky nebo stehna s kůží a kostí asi 1,3 kg
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžíce másla
- 2 velké cibule rozkrojené na 1/2 a nakrájené na plátky
- 1 velký pórek nakrájený na plátky
- 2 velké mrkve rozkrojená a nakrájená na plátky
- 450 g kapusty na jemné proužky nakrájené nebo posekané
- 250 ml suchého bílého vína
- 200 ml kuřecího vývaru
- 2 stroužky česneku na jemno posekané
- sůl
- čerstvě pomletý pepř
Postup Selské kuře s kapustou (Poulet au Chou).
Postup přípravy receptu
-
Rozehřát polovinu oleje a polovinu másla ve větším kastrolu, na středním ohni, a osmažit kuře na obou stranách do zlatohněda.
Přendat na talíř a udržovat v teple.
Ve stejném tuku osmažit nakrájenou cibulku a porek.
Po osmažení přendat do pekáče a přidat na to, již osmahlé kuřecí čtvrtky, které osolíme a opepříme.
Přidat víno a přendat do trouby, nechat péct cc.20 min, potom přidat česnek a vývar, necháme péct zase 20 min, pak už jen vložíme nakrájenou mrkev na plátky a přepůlený kapusty.
A stálého podlévání necháme dopéct 15 min.... Může se to podávat jak se šťouchanými brambory, tak i s francouzskou bagetou:-)