Květákovo-kapustové karbanátky

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

Množství surovin je individuální, podle počtu strávníků. Já jsem dala:
1/2 květáku
1/4 kapusty
1 žloutek
3 stroužky česneku
1 lžíci solamylu
sůl
pepř
2 lžíce kukuřičné strouhanky na zahuštění
150-200 g kukuřičné strouhanky na obalení
řepkový olej

Postup přípravy receptu

  1. Květák uvaříme krátce v osolené vodě. Pak scedíme vodu a květák pomačkáme mačkadlem na brambory

  2. V kutru-(přítlačný sekací mixér) nasekáme kapustu najemno

  3. Obě směsi spojíme, přidáme žloutek, utřený česnek, sůl, pepř, strouhanku a solamyl a všechno propracujeme.

  4. Z těsta tvoříme karbanátky, které obalíme v kukuřičné strouhance a pokládáme je na olejem vymazaný papír do pekáčku. Z uvedených surovin jsem jich měla 6 kusů. Každý karbanátek ještě malinko pokapeme olejem a dáme do vyhřáté trouby péct na 220 stupňů zhruba na 30 minut. Hlídáme, během pečení 1x opatrně obrátíme. Pečeme dorůžova. Podáváme s bramborovou kaší


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!