Květákovo-kapustové karbanátky
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- Množství surovin je individuální, podle počtu strávníků. Já jsem dala:
- 1/2 květáku
- 1/4 kapusty
- 1 žloutek
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíci solamylu
- sůl
- pepř
- 2 lžíce kukuřičné strouhanky na zahuštění
- 150-200 g kukuřičné strouhanky na obalení
- řepkový olej
Postup Květákovo-kapustové karbanátky
Postup přípravy receptu
-
Květák uvaříme krátce v osolené vodě. Pak scedíme vodu a květák pomačkáme mačkadlem na brambory
V kutru-(přítlačný sekací mixér) nasekáme kapustu najemno
Obě směsi spojíme, přidáme žloutek, utřený česnek, sůl, pepř, strouhanku a solamyl a všechno propracujeme.
Z těsta tvoříme karbanátky, které obalíme v kukuřičné strouhance a pokládáme je na olejem vymazaný papír do pekáčku. Z uvedených surovin jsem jich měla 6 kusů. Každý karbanátek ještě malinko pokapeme olejem a dáme do vyhřáté trouby péct na 220 stupňů zhruba na 30 minut. Hlídáme, během pečení 1x opatrně obrátíme. Pečeme dorůžova. Podáváme s bramborovou kaší