Květák v krustičce pečený vcelku
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 celý květák
- šťáva z 1 citronu
- 1 PL soli
- 1 ČL černého pepře
- 1 PL citronového kari
- 2 PL kmínu
- 1 PL olivového oleje (může být i slunečnicový)
- 1 zakysaná smetana (200 g, 15%)
- 2 stroužky česneku
Postup Květák v krustičce pečený vcelku
Postup přípravy receptu
-
Hlávku květáku zbavíme zelených listů a spodní košťálové části.
Předehřejeme si troubu na 200°C
Smícháme koření, drcený česnek, sůl, olej a zakysanou smetanu. Omytý a osušený květák v této směsi pečlivě obalíme, zbytek směsi naneseme na květák, který jsme mezitím umístili do olejem vymazaného kastrolu nebo na plech. Dáme péct do trouby na cca 45 - 50 minut.
Květák potom krájíme na plátky nebo čtvrtky, podáváme se šťouchanými bramborami (Brambory mohou být téměř v jakékoliv úpravě - podle chuti)