Selská polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 750 g dýně
- 2 brambory
- 1 lžíce olivového oleje
- 30 g másla
- 2500 ml kuřecího vývaru
- 120 g malých těstovin kolínek
- zelená petrželka na ozdobení
Postup Selská polévka
Postup přípravy receptu
-
Jednu velkou cibuli očistěte, oloupejte a nasekejte najemno. Dva oloupané stroužky česneku prolisujte nebo utřete. Dýni omyjte, oloupejte, rozkrojte, pak vydlabejte vnitřní část se semínky a dužinu nakrájejte na malé kostičky. Brambory očistěte, oloupejte a také nakrájejte na malé kostičky.
Ve větším hrnci rozehřejte olivový olej spolu s máslem a nechte na něm zesklovatět cibuli s česnekem. Přidejte na kostičky nakrájenou dýni s bramborami a zalijte kuřecím vývarem. Přiklopte pokličkou a na středním ohni vařte přibližně 10 - 15 minut, až budou dýně i brambory úplně měkké.
Do hrnce přidejte malé těstoviny, promíchejte a vařte ještě zhruba 10 minut, až budou těstoviny krásně měkké. Ozdobte petrželkou a podávejte s libovolným pečivem.