Selská polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

1 velká cibule
2 stroužky česneku
750 g dýně
2 brambory
1 lžíce olivového oleje
30 g másla
2500 ml kuřecího vývaru
120 g malých těstovin kolínek
zelená petrželka na ozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Jednu velkou cibuli očistěte, oloupejte a nasekejte najemno. Dva oloupané stroužky česneku prolisujte nebo utřete. Dýni omyjte, oloupejte, rozkrojte, pak vydlabejte vnitřní část se semínky a dužinu nakrájejte na malé kostičky. Brambory očistěte, oloupejte a také nakrájejte na malé kostičky.

  2. Ve větším hrnci rozehřejte olivový olej spolu s máslem a nechte na něm zesklovatět cibuli s česnekem. Přidejte na kostičky nakrájenou dýni s bramborami a zalijte kuřecím vývarem. Přiklopte pokličkou a na středním ohni vařte přibližně 10 - 15 minut, až budou dýně i brambory úplně měkké.

  3. Do hrnce přidejte malé těstoviny, promíchejte a vařte ještě zhruba 10 minut, až budou těstoviny krásně měkké. Ozdobte petrželkou a podávejte s libovolným pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!