Sekaná s náplní plněných žampiónů
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 1 mladá jarní cibulka
- 4 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- mletá červená paprika sladká
- 600 g mletého masa
- 160-180 g měkkého tvarohu
- 2-3 PL ostřejší hořčice nebo Harissy
- kapary
- naložená kapie
- 6-8 žampiónů
- 1-2 vejce
- bujón nebo vývar
- strouhanka nebo Solamyl na zahuštění
Postup Sekaná s náplní plněných žampiónů
Postup přípravy receptu
-
Naťové cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Mleté maso smícháme s 2 PL strouhanky nebo škrobu, přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř, vmícháme 1 PL ostřejší hořčice, 160 g měkkého tvarohu, 1 lžičku červené sypké papriky a vše promícháme. Mletou smíchanou hmotu položíme na fólii.
Žampiony očistíme a necháme chvíli blanšírovat v horké vodě. Po ochlazení odkrojíme nožky žampionků (dáme si je stranou) a kloboučky hub vytřeme hořčicí nebo harissou a naplníme pak kapary a proužky červené kapie. Takto naplněné žampiony položíme na plát mletého masa.
Pomocí fólie svineme maso k volnému konci a takto připravenou masovou mletou rolku vložíme do vymaštěného pekáčku.
Pečeme v předem vyhřáté troubě, ale pečeme zpočátku přikryté alobalem po dobu cca 25 minut, po odstranění alobalu pak pečeme dál - ještě asi 35 minut pěkně zlatova a podléváme vývarem.
Pečenou rolku vyjmeme. Výpek rozředíme vývarem a opatrně přidáme odkrojené nožky žampionů, naloženou kapii, kapary,hořčici a vše krátce zarestujeme. Poté sekanou pečeni vrátíme zpět. Chutná výborně s opečenými brambory nebo s bramborovou kaší.