Tatarská omáčka z dýně nebo cukety
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 2 kg dýně pokrájené na kostičky
- 2 zelené pokrájené papriky
- 1-2 pokrájené cibule
- 1 palice česneku
- 1-2 feferonky
- 4 rovné lžičky soli
- trochu mletého pepře
- 2,5 dl oleje
- 10 dkg cukru
- 1/2 kelímku malé plnotučné hořčice
- 1 dl octa 8%
Postup Tatarská omáčka z dýně nebo cukety
Postup přípravy receptu
-
Vše dáme do hrnce a společně vaříme. Necháme vychladnout a přidáme ½ kelímku hořčice a 1 dl octa.
Potom vše rozmixujeme, nalijeme do skleniček a sterilizujeme 15-20 minut při 80°C.
Je to výborná tatarská“ omáčka k masu a uzeninám.