Jemná haše z pečeného hovězího masa
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 400 g hovězího pečeného masa
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 šalotka
- sos z pečeně (je-li k dispozici, není nutný /
- 100 -150 ml silného hovězího vývaru
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup Jemná haše z pečeného hovězího masa
Postup přípravy receptu
-
Hovězí pečené maso nakrájíme na malé kousky a rozsekáme najemno, případně umeleme na masovém strojku.
V hlubší pánvi rozehřejeme máslo a zpěníme na něm drobně nakrájenou šalotku. Zasypeme moukou, orestujeme ji a zalijeme chladným vývarem, přidáme případně zbylý sos z pečeného masa. Prošleháme a necháme provařit 15-20 minut. Promícháme s připraveným masem, dochutíme solí, pepřem a necháme přejít varem. Jiná varianta je přendat haši do zapékací misky a krátce zapéct v rozehřáté troubě.
Servírujeme s bramborem, volským okem a kyselou okurkou.