Jemná haše z pečeného hovězího masa

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

400 g hovězího pečeného masa
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
1 šalotka
sos z pečeně (je-li k dispozici, není nutný /
100 -150 ml silného hovězího vývaru
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí pečené maso nakrájíme na malé kousky a rozsekáme najemno, případně umeleme na masovém strojku.

  2. V hlubší pánvi rozehřejeme máslo a zpěníme na něm drobně nakrájenou šalotku. Zasypeme moukou, orestujeme ji a zalijeme chladným vývarem, přidáme případně zbylý sos z pečeného masa. Prošleháme a necháme provařit 15-20 minut. Promícháme s připraveným masem, dochutíme solí, pepřem a necháme přejít varem. Jiná varianta je přendat haši do zapékací misky a krátce zapéct v rozehřáté troubě.

  3. Servírujeme s bramborem, volským okem a kyselou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!