Sekaná od Jitky
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 500 g mletého masa
- 2 celá vejce
- 5 stroužků česneku
- 1 větší cibule
- asi 7 cm dlouhý kus pórku
- 1 houska
- trocha vlažného mléka
- 1 čajová lžička Solamylu
- 5 dkg špeku
- 1 čajová lžička mleté sladké papriky
- 1 čajová lžička drceného kmínu
- asi 3-5 polévkových lžic strouhanky (dle potřeby)
- 1 čajová lžička Solčanky nebo Podravky
- sůl
Postup Sekaná od Jitky
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso, česnek, špek a housku protáhnu mlýnkem na maso (nemusíte, stačí vše pokrájet nadrobno, ale je to lepší).
Housku jsme předem namočili v mléce a poté lehce vymačkali. Cibuli a pórek pokrájíme nadrobno.
Do mleté směsi přidáme cibuli a pórek, koření, solamyl, Solčanku, sůl, vajíčka a strouhanku (dle potřeby) - vše rukou dobře promícháme a dáme do formy z domácí pekárny (háky máme vyndané!). Mokrou rukou povrch ještě uhladíme.
Zapneme program č.12 - pečení a kůrka střední. Program pečení je jednu hodinu. Po hodince tento program ještě zapneme znovu a sekanou ještě pečeme dalších 15-20 minut.