Segedin po Vlčicku
Recepty, OmáčkySuroviny
- 1/2 kg vepřového plecka
- 10-15 dkg anglické slaniny
- 25 dkg červené cibule (může být i bílá, ale s červenou je to lepší)
- 1 sklenice kysaného zelí (velká nebo sterilovaného zelí - já dávám celou 720 ml, ale můžete dát jen půlku)
- 1 zakysaná smetana
- 2 lžičky pálivé papriky
- 2 lžičky sladké papriky
- kůra z 1/2 citrónu (vcelku)
- olej
- sůl
- pepř
- cukr (dle chuti)
Postup Segedin po Vlčicku
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na kostičky, osmahneme na tuku a přidáme citrónovou kůru, maso pokrájené na kostičky a smažíme 10-15 minut na elektrickém sporáku na č. 5.
Potom přidáme cibuli pokrájenou na půlkolečka, asi 2 minutky osmahneme, přidáme sůl a pepř a dusíme 15 minut na elelktrickém sporáku na č. 4.
Poté přidáme zelí, vodu dle potřeby (asi 1,5 - 2l) a dusíme půl hodiny na elelktrickém sporáku na č. 3.
Potom vytáhneme citronovou kůru, přidáme papriky (sladkou i pálivou), zakyslou smetanu a zahustíme jíškou Knorr.
Nakonec dochutíme cukrem, solí, citrónem (je-li třeba) a maggim.