Sedlácké brambory

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

500 g brambor
500 g kysaného zelí
2 klobásy
150 g uzeného bůčku nebo anglické slaniny
1 cibule
sůl
pepř
kmín
sádlo podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na drobno, slaninu a klobásu na kousky. Brambory oloupeme a nakrájené na kousky uvaříme se solí a kmínem do měkka.

  2. Cibulku na kousku sádla opečeme do zlatova. Přidáme překrájené zelí a mírně podlité dusíme do měkka. Hotové lehce dosladíme.

  3. Mezitím opečeme slaninu nebo bůček s klobásou do křupava. Scezené brambory přidáme k opečenému bůčku a chvíli společně opékáme.

  4. Nakonec přisypeme zelí a společně prohřejeme. Dochutíme pepřem, případně solí a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!