Buchty Lucinka z domácí pekárny

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

Těsto
250 ml vlažného mléka
150 g rozpuštěného masla
2 žloutky
1 lžice citronové šťávy
500 g hladké mouky
50 g cukru
vanilkový cukr
strouhaná kůra z 1 citrónu
špetka soli
1 lžička sušeného droždí
Náplne
mak
povidla
tvaroh
jablka
Na potření
maslo
rum

Postup přípravy receptu

  1. Ingrediencie vložíme v uvedenom poradí do pekárne a zapneme program TĚSTO (pekáreň ETA).

  2. Po skončení programu cesto vyberieme z nádoby a rozdelíme na rovnaké kúsky (cca 20), ktoré plníme jednotlivými náplňami. Necháme ešte 10 minút vykysnúť, dáme na plech, pomastíme maslom a pečieme pri strednej teplote.

  3. Po upečení potrieme rozpusteným maslom s rumom a na chvíľku prikryjeme utierkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!