Sedlácké vepřové maso

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

300-400 g vepřové kýty nebo plece
50 g uzené slaniny
olej nebo sádlo
2-4 kusy žampionů
zelené sterilizované fazolky asi 1/2 konzervy
zeleninové lečo asi 1/2 skleničky (3 dl)
1 lžička mleté papriky
1 chilli paprička nebo chilli pasta
2 stroužky česneku
sůl
podle chuti pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky a prudce orestujeme na rozpáleném sádle, nebo oleji ze všech stran.

  2. Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a dusíme doměkka na zmírněném plameni.

  3. Pak přidáme nakrájené žampiony a tak 10 minut restujeme. Nakonec přidáme fazolky, na kostičky nakrájenou slaninu, lečo, čili a poprášíme paprikou.

  4. Prohřejeme a podáváme. Jako příloha jsou dobré opekačky, popřípadě chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!