Sedlácké vepřové maso
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 300-400 g vepřové kýty nebo plece
- 50 g uzené slaniny
- olej nebo sádlo
- 2-4 kusy žampionů
- zelené sterilizované fazolky asi 1/2 konzervy
- zeleninové lečo asi 1/2 skleničky (3 dl)
- 1 lžička mleté papriky
- 1 chilli paprička nebo chilli pasta
- 2 stroužky česneku
- sůl
- podle chuti pepř
Postup Sedlácké vepřové maso
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky a prudce orestujeme na rozpáleném sádle, nebo oleji ze všech stran.
Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a dusíme doměkka na zmírněném plameni.
Pak přidáme nakrájené žampiony a tak 10 minut restujeme. Nakonec přidáme fazolky, na kostičky nakrájenou slaninu, lečo, čili a poprášíme paprikou.
Prohřejeme a podáváme. Jako příloha jsou dobré opekačky, popřípadě chléb.