Bramborová roláda s mletým masem
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 1 balíček bramborového těsta (nebo 1/2 kg vlastního těsta z brambor)
- 1/2 kg mletého masa
- sůl
- pepř
- česnek
- hladká mouka
- máslo
Postup Bramborová roláda s mletým masem
Postup přípravy receptu
-
Bramborové těsto umícháme a rozprostřeme na pomoučený alobal, velikost asi 50 cm x 50 cm.
Mleté maso umícháme a ochutíme jako na sekanou a rovnoměrně rozetřeme na bramborové těsto, potom stočíme do rolády a v alobalu dáme vychladit na 2 hod do lednice.
Potom krájíme vlhkým nožem kolečka asi 1,5 cm silná, obalíme v hladké mouce a smažíme na másle.
Podáváme s kysaným zelím a nebo jen tak se zeleninovým salátem. Dobré je to teplé i za studena.