Bramborová roláda s mletým masem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 balíček bramborového těsta (nebo 1/2 kg vlastního těsta z brambor)
1/2 kg mletého masa
sůl
pepř
česnek
hladká mouka
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Bramborové těsto umícháme a rozprostřeme na pomoučený alobal, velikost asi 50 cm x 50 cm.

  2. Mleté maso umícháme a ochutíme jako na sekanou a rovnoměrně rozetřeme na bramborové těsto, potom stočíme do rolády a v alobalu dáme vychladit na 2 hod do lednice.

  3. Potom krájíme vlhkým nožem kolečka asi 1,5 cm silná, obalíme v hladké mouce a smažíme na másle.

  4. Podáváme s kysaným zelím a nebo jen tak se zeleninovým salátem. Dobré je to teplé i za studena.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!