Čokoládový tunel s kiwi a šlehačkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na těsto:
- 150 g tmavé čokolády
- 6 vajec
- 3/4 hrnku cukru krupice
- 3/4 hrnku hladké mouky
- 1 pl kakaa
- 1/4 kl prášku do pečiva
- Náplň:
- 1 šlehačka
- 1 ztužovač
- 3 pl moučkového cukru
- 4 ks kiwi
- moučkový cukr
Postup Čokoládový tunel s kiwi a šlehačkou
Postup přípravy receptu
-
Plech vyložíme pečícím papírem. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a necháme mírně vychladnout. Do mísy dáme cukr a vajíčka. Šleháme 10 minut, pak postupně zašleháváme ještě teplou čokoládu.
Mouku, prášek do pečiva a kakao smícháme a postupně metličkou vmícháme do vaječné pěny. Těsto vlijeme na nachystaný plech. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C, 12 minut.
Upečený horký plát pocukrujeme moučkovým cukrem, zakryjeme čistým pečícím papírem, na ten plát otočíme, odstraníme papír na němž se peklo.
Pocukrujeme, položíme na kraj kuchyňský váleček a na něj plát namotáme. Necháme zcela vychladnout.
Kiwi umyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Šlehačku vyšleháme s cukrem a ztužovačem do tuha. Vychladlé těsto si rozmotáme, naplníme nachystaným kiwi 2/3 šlehačky a smotáme.
Na podložce vytvarujeme jako tunel. Potřeme šlehačkou a dáme ztuhnout do lednice.