Čokoládový tunel s kiwi a šlehačkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
150 g tmavé čokolády
6 vajec
3/4 hrnku cukru krupice
3/4 hrnku hladké mouky
1 pl kakaa
1/4 kl prášku do pečiva
Náplň:
1 šlehačka
1 ztužovač
3 pl moučkového cukru
4 ks kiwi
moučkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Plech vyložíme pečícím papírem. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a necháme mírně vychladnout. Do mísy dáme cukr a vajíčka. Šleháme 10 minut, pak postupně zašleháváme ještě teplou čokoládu.

  2. Mouku, prášek do pečiva a kakao smícháme a postupně metličkou vmícháme do vaječné pěny. Těsto vlijeme na nachystaný plech. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C, 12 minut.

  3. Upečený horký plát pocukrujeme moučkovým cukrem, zakryjeme čistým pečícím papírem, na ten plát otočíme, odstraníme papír na němž se peklo.

  4. Pocukrujeme, položíme na kraj kuchyňský váleček a na něj plát namotáme. Necháme zcela vychladnout.

  5. Kiwi umyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Šlehačku vyšleháme s cukrem a ztužovačem do tuha. Vychladlé těsto si rozmotáme, naplníme nachystaným kiwi 2/3 šlehačky a smotáme.

  6. Na podložce vytvarujeme jako tunel. Potřeme šlehačkou a dáme ztuhnout do lednice.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!