Mátová roláda
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto na roládu:
- 4 vejce
- 100 g cukru krupice
- 80 g polohrubé mouky
- Náplň:
- 250 ml smetany na šlehání
- 120 g tučného tvarohu
- 2-3 lžíce cukru moučka
- 1 želatinový ztužovač (za studena, 50 g)
- zelená potravinářská barva
- 1 sáček mátového čaje
- Poleva:
- čokoláda
Postup Mátová roláda
Postup přípravy receptu
-
Smetanu přivedeme k varu, vložíme sáček mátového čaje, lehce obarvíme na zeleno a uložíme do chladničky do druhého dne.
Žloutky utřeme s cukrem, bílky ušleháme na tuhý sníh a společně smícháme i s moukou, vzniklé těsto rozetřeme na pečící papír na plech a vložíme do předehřáté trouby, pečeme na 200°C cca 6 minut.
Ještě teplý piškot srolujeme a necháme zchladnout.
Tvaroh osladíme cukrem, studenou smetanu vyšleháme, opatrně smícháme, ztužovač připravíme dle návodu na obalu a vmícháme s tvarohem a smetanou. Takto připravenou náplň natřeme na rozvinutý piškot, znovu zamotáme a uložíme do chladu na hodinku.
Studenou roládu poléváme čokoládou a zdobíme.