Mátová roláda

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto na roládu:
4 vejce
100 g cukru krupice
80 g polohrubé mouky
Náplň:
250 ml smetany na šlehání
120 g tučného tvarohu
2-3 lžíce cukru moučka
1 želatinový ztužovač (za studena, 50 g)
zelená potravinářská barva
1 sáček mátového čaje
Poleva:
čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Smetanu přivedeme k varu, vložíme sáček mátového čaje, lehce obarvíme na zeleno a uložíme do chladničky do druhého dne.

  2. Žloutky utřeme s cukrem, bílky ušleháme na tuhý sníh a společně smícháme i s moukou, vzniklé těsto rozetřeme na pečící papír na plech a vložíme do předehřáté trouby, pečeme na 200°C cca 6 minut.

  3. Ještě teplý piškot srolujeme a necháme zchladnout.

  4. Tvaroh osladíme cukrem, studenou smetanu vyšleháme, opatrně smícháme, ztužovač připravíme dle návodu na obalu a vmícháme s tvarohem a smetanou. Takto připravenou náplň natřeme na rozvinutý piškot, znovu zamotáme a uložíme do chladu na hodinku.

  5. Studenou roládu poléváme čokoládou a zdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!