Pikantní přírodní šťáva k masu

Recepty, Omáčky

Suroviny

tenký plátek másla
1 pl oleje
1/2 cibule
3-4 větší žampiony
2 ks loupaných rajčat z konzervy
3 pl šťávy(nálevu) z rajčat
2 pl sladké chilli omáčky
1 pl maggi
2 pl nasekané zelené nati lahůdkové cibulky
1 kl nasekaného libečku
voda podle počtu porcí-1 dl=1 porce

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na velice drobno, žampiony sloupneme a i s nožkama nakrájíme na tenčí plátky.

  2. V hrnci rozpustíme olej s máslem a cibuli na něm 1 minutu orestujeme, přidáme plátky žampionů, promícháme a necháme 4 minuty restovat. Poté přidáme rajčata, vařečkou je lehce rozmačkáme, dále přidáme šťávu z rajčat, chilli, maggi a množství vody dle cílových porcí a pod pokličkou dusíme 15 minut.

  3. 5 minut před dokončením přidáme zelené bylinky a dovaříme. Takto připravenou šťávu podáváme s rýží k různě upraveným masům.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!