Pikantní přírodní šťáva k masu
Recepty, OmáčkySuroviny
- tenký plátek másla
- 1 pl oleje
- 1/2 cibule
- 3-4 větší žampiony
- 2 ks loupaných rajčat z konzervy
- 3 pl šťávy(nálevu) z rajčat
- 2 pl sladké chilli omáčky
- 1 pl maggi
- 2 pl nasekané zelené nati lahůdkové cibulky
- 1 kl nasekaného libečku
- voda podle počtu porcí-1 dl=1 porce
Postup Pikantní přírodní šťáva k masu
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na velice drobno, žampiony sloupneme a i s nožkama nakrájíme na tenčí plátky.
V hrnci rozpustíme olej s máslem a cibuli na něm 1 minutu orestujeme, přidáme plátky žampionů, promícháme a necháme 4 minuty restovat. Poté přidáme rajčata, vařečkou je lehce rozmačkáme, dále přidáme šťávu z rajčat, chilli, maggi a množství vody dle cílových porcí a pod pokličkou dusíme 15 minut.
5 minut před dokončením přidáme zelené bylinky a dovaříme. Takto připravenou šťávu podáváme s rýží k různě upraveným masům.