Salát z fialových brambor se zeleninou a bílým sýrem

Recepty, Saláty

Suroviny

500 g vařených fialových brambor - oloupaných
120 g salátové okurky
120 g rajčat
80 g červené papriky
50 g cibule
120 g bílého sýru balkánského typu
1 lžíce oleje
pepř mletý
sůl - pozor na slanost sýru!

Postup přípravy receptu

  1. Vychladlé vařené brambory oloupeme a pokrájíme na menší kousky nebo plátky.

  2. Omytou, očištěnou zeleninu pokrájíme na kostičky a přidáme do mísy k bramborám. Sýr buď pokrájíme na malé kostičky nebo rozdrobíme mezi prsty, případně ho hrubě nastrouháme.

  3. Vše zakápneme olejem, opepříme a mírně osolíme. Pokud jsme vařili brambory v osolené vodě, nemusíme někdy ani salát solit, protože sýr je slaný dost a po jeho přidání a vmíchání do salátu to bude možná stačit.

  4. Salát podáváme jako přílohu ke smaženému nebo grilovanému masu nebo samostatně jako lehkou večeři nebo svačinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!