Plněná hovězí líčka s pečenou dýní

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

Na líčka:
250-300 g hovězích líček vcelku
50 g hlívy ústřičné
50 g červené kapie
1 lžička másla do náplně
1 vajíčko do náplně
1 a 1/2 cibule
olej
1 rajče-oloupané
sůl, pepř
Na dýni:
1/2 hokaido dýně
2 stroužky česneku
sůl, pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Do líček nařízneme kapsu, maso ze všech stran osolíme a opepříme a prozatím necháme bokem.

  2. V kastrůlku rozehřejeme máslo, hlívu nakrájíme na menší kousky, také kapii na menší kostičky a přidáme vše do kastrůlku k máslu. Osolíme, opepříme, zakápneme trochou vody a tak 15 minut dusíme, až se voda odpaří. Pak přidáme vajíčko, které necháme srazit a směs dáme mimo zdroj tepla.

  3. Kapsu v líčkách naplníme náplní a sepneme jehličkami.

  4. V hrnci na oleji orestujeme dorůžova cibuli. Přidáme nadrobno nakrájené rajče a upravené maso, které ze všech stran orestujeme. Podlijeme vodou a dusíme doměkka.

  5. Když je maso měkké, vyjmeme je, necháme malinko schladnout, aby se lépe krájelo. Základ pomixujeme tyčovým mixérem.

  6. Dýni překrojíme, zbavíme jader a nakrájíme na měsíčky. Sůl utřeme s česnekem a měsíčky dýně jim potřeme. Vložíme do pekáčku s pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem a pečeme zhruba 20-30 minut do změknutí.

  7. Maso přelijeme šťávou a podáváme s upečenou dýní.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!