Plněná hovězí líčka s pečenou dýní
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- Na líčka:
- 250-300 g hovězích líček vcelku
- 50 g hlívy ústřičné
- 50 g červené kapie
- 1 lžička másla do náplně
- 1 vajíčko do náplně
- 1 a 1/2 cibule
- olej
- 1 rajče-oloupané
- sůl, pepř
- Na dýni:
- 1/2 hokaido dýně
- 2 stroužky česneku
- sůl, pepř
- olivový olej
Postup Plněná hovězí líčka s pečenou dýní
Postup přípravy receptu
-
Do líček nařízneme kapsu, maso ze všech stran osolíme a opepříme a prozatím necháme bokem.
V kastrůlku rozehřejeme máslo, hlívu nakrájíme na menší kousky, také kapii na menší kostičky a přidáme vše do kastrůlku k máslu. Osolíme, opepříme, zakápneme trochou vody a tak 15 minut dusíme, až se voda odpaří. Pak přidáme vajíčko, které necháme srazit a směs dáme mimo zdroj tepla.
Kapsu v líčkách naplníme náplní a sepneme jehličkami.
V hrnci na oleji orestujeme dorůžova cibuli. Přidáme nadrobno nakrájené rajče a upravené maso, které ze všech stran orestujeme. Podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Když je maso měkké, vyjmeme je, necháme malinko schladnout, aby se lépe krájelo. Základ pomixujeme tyčovým mixérem.
Dýni překrojíme, zbavíme jader a nakrájíme na měsíčky. Sůl utřeme s česnekem a měsíčky dýně jim potřeme. Vložíme do pekáčku s pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem a pečeme zhruba 20-30 minut do změknutí.
Maso přelijeme šťávou a podáváme s upečenou dýní.