Citronové krevety s rýžovými nudlemi

Recepty, Mořské plody

Suroviny

20 ks středních šedých krevet
2 stroužky česneku
10 cm bílé části pórku
1 vejce
3 lžíce oleje
hrst mungo klíčků
1/2 citronu
2 lžíce rybí omáčky
2 lžíce rýžového octa
1-2 lžíce třtinového cukru dle chuti
1 chilli papričku
2 lžičky tamarindové pasty
2 porce rýžových nudlí na smažení.

Postup přípravy receptu

  1. Do malé misky dáme rybí omáčku, ocet, cukr, tamarindovou pastu, vše promícháme a dáme stranou. Nudle namočíme do studené vody a po změknutí je scedíme, vložíme do vařící vody a 2 minuty povaříme. Slijeme vodu a nudle necháme na cedníku okapat.

  2. Rozpálíme wok pánev, do které dáme 2 lžíce oleje a ihned pár vteřin restujeme na plátky nakrájený česnek a chilli, přidáme krevety a stále mícháme. Když krevety zrůžoví, zakápneme je citronovou šťávou, přidáme pórek nakrájený na nudličky, mungo klíčky a opět krátce restujeme. Vše v pánvi odhrneme k okraji a do volného prostoru v pánvi vyklepneme vejce. Rychle mícháme, přidáme 1 lžíci oleje a nudle.

  3. Po krátkém opékání podlijeme směsí připravenou v misce. Necháme nasáknout nudle, odstavíme a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!