Citronové krevety s rýžovými nudlemi
Recepty, Mořské plodySuroviny
- 20 ks středních šedých krevet
- 2 stroužky česneku
- 10 cm bílé části pórku
- 1 vejce
- 3 lžíce oleje
- hrst mungo klíčků
- 1/2 citronu
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce rýžového octa
- 1-2 lžíce třtinového cukru dle chuti
- 1 chilli papričku
- 2 lžičky tamarindové pasty
- 2 porce rýžových nudlí na smažení.
Postup Citronové krevety s rýžovými nudlemi
Postup přípravy receptu
-
Do malé misky dáme rybí omáčku, ocet, cukr, tamarindovou pastu, vše promícháme a dáme stranou. Nudle namočíme do studené vody a po změknutí je scedíme, vložíme do vařící vody a 2 minuty povaříme. Slijeme vodu a nudle necháme na cedníku okapat.
Rozpálíme wok pánev, do které dáme 2 lžíce oleje a ihned pár vteřin restujeme na plátky nakrájený česnek a chilli, přidáme krevety a stále mícháme. Když krevety zrůžoví, zakápneme je citronovou šťávou, přidáme pórek nakrájený na nudličky, mungo klíčky a opět krátce restujeme. Vše v pánvi odhrneme k okraji a do volného prostoru v pánvi vyklepneme vejce. Rychle mícháme, přidáme 1 lžíci oleje a nudle.
Po krátkém opékání podlijeme směsí připravenou v misce. Necháme nasáknout nudle, odstavíme a ihned podáváme.