Marocký mandlový závin - M´hencha
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 g listového těsta
- 200 g mandlové moučky
- 80 g sekaných mandlí
- 120 g pískového cukru
- 80 g moučkového cukru
- 1/2 KL mleté skořice
- 1/4 KL mletého badyánu
- 1 PL strouhané pomerančové kůry
- 1-2 bílky
- 60 g lehce rozpuštěného másla
- K podávání možno:
- med
- skořicový cukr
- kysanou smetanu
Postup Marocký mandlový závin - M´hencha
Postup přípravy receptu
-
V robotu na jemno rozmixujeme nasekané mandle, mandlovou moučku, oba cukry, koření, z řádně vydrhnutého pomeranče jemně nastrouhanou kůru a bílky.
Troubu rozehřejeme na 180°C a připravíme si dortovou formu nebo kulatý pekáček.
Lískové těsto vyválíme dotenka na obdélník a namažeme rozpuštěným máslem. Potřeme mixovanou mandlovou směsí a zarolujeme do tenkého štrůdlíku. Ten stočíme do šneka a vložíme do formy vymazané máslem. Pečeme cca 30-40 min dozlatova.
Hotový pomažeme máslem. Podáváme pokapaný medem, posypaný skořicovým cukrem a možno i se lžící husté kysané smetany.