Bezlepkové brownies

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

Na poloviční plech:
100 g másla
100 g hořké čokolády
125 g bezlepkové mouky(použila jsem univerzální do Schär)
125 g cukru krupice
3 menší vejce
1/2 prášku do pečiva
špetka soli
rum - trochu

Postup přípravy receptu

  1. Máslo a čokoládu necháme na páře rozpustit, dobře rozmícháme a necháme vychladnout.

  2. Celá vejce vyšleháme s cukrem, rumem a špetkou soli do husté bohaté pěny. Opatrně vmícháme mouku s práškem.

  3. Vychladlou směs másla a čokolády jemně vmícháme do těsta, až se dobře promísí.

  4. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a nebo plechu.

  5. Pečeme na cca 160°C asi 30 minut. Upečenost ozkoušíme párátkem.

  6. Hotové vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.

  7. Můžeme servírovat se šlehačkou. Já dala pudink za studena Olé a bylo to moc dobré.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!