Bezlepkové brownies
Recepty, Dietní receptySuroviny
- Na poloviční plech:
- 100 g másla
- 100 g hořké čokolády
- 125 g bezlepkové mouky(použila jsem univerzální do Schär)
- 125 g cukru krupice
- 3 menší vejce
- 1/2 prášku do pečiva
- špetka soli
- rum - trochu
Postup Bezlepkové brownies
Postup přípravy receptu
-
Máslo a čokoládu necháme na páře rozpustit, dobře rozmícháme a necháme vychladnout.
Celá vejce vyšleháme s cukrem, rumem a špetkou soli do husté bohaté pěny. Opatrně vmícháme mouku s práškem.
Vychladlou směs másla a čokolády jemně vmícháme do těsta, až se dobře promísí.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a nebo plechu.
Pečeme na cca 160°C asi 30 minut. Upečenost ozkoušíme párátkem.
Hotové vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.
Můžeme servírovat se šlehačkou. Já dala pudink za studena Olé a bylo to moc dobré.