Slepované kokosky
Recepty, CukrovíSuroviny
- základ:
- linecké těsto (koupíme nebo uděláme sami):
- 250 g hladké mouky
- 125 g tuku (máslo, hera)
- 50 g moučkového cukru
- 1 vejce
- lžička kůry z citronu
- 1 vanilkový cukr
- mouka (na vál)
- kokosky:
- 200 g kokosu
- 100 g cukru moučka
- 1-2 vejce
- jahodová marmeláda (rybízová)
- kakaový máslový krém:
- máslo
- moučkový cukr
- rumové aroma
- kakao
- (utřeme vše dohromady)
- poleva:
- čokoláda na vaření
- omega (dle potřeby)
- moučkový cukr (dle chuti)
- 2 lžíce mléka
- (vše rozpustit ve vodní lázni, omegu přidáváme dle hustoty rozpuštěné čokolády)
Postup Slepované kokosky
Postup přípravy receptu
-
Upečeme si linecké těsto - kolečka.
Na kokosky všechny suroviny smícháme, tvoříme lžičkou malé hromádky.
Pečeme ve vyhřáté troubě při 200° dorůžova, necháme je vychladnout.
Na linecké kolečko dáme lžičkou, nebo zdobícím sáčkem doprostřed kapku marmelády, okolo ní nastříkáme zdob. sáčkem krém a navrch posadíme kokosku.
Spodek - linecké kolečka a z části kokosku omočíme v rozpuštěné čok. polevě.
Uchováváme nejlépe ve vzduchotěsné dóze, aby kokosky neztvrdly.