Kynutá povidlo-perníková srdíčka
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 g hl. mouky
- kostka droždí
- 1 žloutek
- 150 ml oleje
- 250 ml mléka
- 2 lžíce cukru
- citronová kůra
- 1/2 lžičky soli
- vejce na potření
- náplň:
- 300 g povidel
- 100 g nastrouhaného perníku
- skořice
- vanilkový cukr
- pár kapek rumu
Postup Kynutá povidlo-perníková srdíčka
Postup přípravy receptu
-
V teplém mléku s trochou cukru a droždí zaděláme kvásek. Z mouky, kvásku a zbytku surovin vymícháme hladké, nelepivé těsto. Pomoučíme a necháme asi hodinku kynout. Povidla smícháme s perníkem, skořicí, cukrem a rumem.
Po vykynutí těsto rozdělíme na dvě části. Každou vyválíme na obdélník. Každý díl potřeme povidly a z každé strany strany stočíme do poloviny k sobě.
Ostrým nožem nakrájíme cca 2 cm proužky. Ukládáme na plech s pečícím papírem. Každý kousek, kde má mít špičku párátkem těsto protáhneme do délky, aby srdíčko mělo tvar.
Na plechu necháme chvíli kynout, potřeme rozšlehaným vajíčkem a vkládáme do vyhřáté trouby. Pečeme na 200 st. cca 20 minut do zlaté barvy. Řiďte se zkušeností své trouby.