Kynutá povidlo-perníková srdíčka

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g hl. mouky
kostka droždí
1 žloutek
150 ml oleje
250 ml mléka
2 lžíce cukru
citronová kůra
1/2 lžičky soli
vejce na potření
náplň:
300 g povidel
100 g nastrouhaného perníku
skořice
vanilkový cukr
pár kapek rumu

Postup přípravy receptu

  1. V teplém mléku s trochou cukru a droždí zaděláme kvásek. Z mouky, kvásku a zbytku surovin vymícháme hladké, nelepivé těsto. Pomoučíme a necháme asi hodinku kynout. Povidla smícháme s perníkem, skořicí, cukrem a rumem.

  2. Po vykynutí těsto rozdělíme na dvě části. Každou vyválíme na obdélník. Každý díl potřeme povidly a z každé strany strany stočíme do poloviny k sobě.

  3. Ostrým nožem nakrájíme cca 2 cm proužky. Ukládáme na plech s pečícím papírem. Každý kousek, kde má mít špičku párátkem těsto protáhneme do délky, aby srdíčko mělo tvar.

  4. Na plechu necháme chvíli kynout, potřeme rozšlehaným vajíčkem a vkládáme do vyhřáté trouby. Pečeme na 200 st. cca 20 minut do zlaté barvy. Řiďte se zkušeností své trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!