Vepřová krkovice na pivě
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 400 g plátků vepřové krkovice
- 400 g vepřové kýty
- 1 větší cibule
- Na marinádu:
- 2 PL olivového oleje
- 4 stroužky česneku
- 4 lístky čerstvé šalvěje
- 150 - 200 ml světlého piva
- špetka uzené červené papriky
- sůl
- pepř
Postup Vepřová krkovice na pivě
Postup přípravy receptu
-
Oba druhy masa kuchyňsky upravíme a po stranách nařízneme. Naložíme přes noc do marinády (z výše uvedených surovin).
Druhý den maso okapané od marinády zprudka orestujeme na pokrájené cibuli, pěkně z obou stran a vložíme do pekáčku i s výpekem. Pečeme pozvolna v rozehřáté troubě na cca 170°C. V průběhu pečení dál podléváme zbylou marinádou (můžeme přidat do výpeku podle chuti ještě trochu piva).
Před dopečením dáme maso dopéci na program oboustranný gril na cca 8 -10 minut. Maso pěkně zezlátně a má hezkou kůrčičku.
Podáváme s rýží s uzenou paprikou nebo s opečenými bramborami.