Vepřová krkovice na pivě

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g plátků vepřové krkovice
400 g vepřové kýty
1 větší cibule
Na marinádu:
2 PL olivového oleje
4 stroužky česneku
4 lístky čerstvé šalvěje
150 - 200 ml světlého piva
špetka uzené červené papriky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Oba druhy masa kuchyňsky upravíme a po stranách nařízneme. Naložíme přes noc do marinády (z výše uvedených surovin).

  2. Druhý den maso okapané od marinády zprudka orestujeme na pokrájené cibuli, pěkně z obou stran a vložíme do pekáčku i s výpekem. Pečeme pozvolna v rozehřáté troubě na cca 170°C. V průběhu pečení dál podléváme zbylou marinádou (můžeme přidat do výpeku podle chuti ještě trochu piva).

  3. Před dopečením dáme maso dopéci na program oboustranný gril na cca 8 -10 minut. Maso pěkně zezlátně a má hezkou kůrčičku.

  4. Podáváme s rýží s uzenou paprikou nebo s opečenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!