Krkovička na lesních houbách
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 3 plátky krkovičky bez kosti
- 100 ml oleje
- 3 lžičky mexického koření
- 1 lžička provensálských bylinek
- 2 lžíce chilli omáčky
- 2 jarní cibulky
- 100 g sušených lesních hub
- 100 ml smetany
- 1 kostka bujónu
- 300 g jasmínové rýže
Postup Krkovička na lesních houbách
Postup přípravy receptu
-
Krkovičku naložíme do směsi oleje, mexického koření, chilli omáčky a provensálských bylinek, minimálně 4 hodiny předem. Sušené houby namočíme do vody hodinu předem. Potom rozpálíme pánev nebo gril a krkovičku opečeme, ogrilujeme. Šťávu uchováme do omáčky.
Jarní cibulku očistíme a bílou část nasekáme na kolečka. Osmažíme v oleji, který zbyl z krkovice. Vhodíme okapané houby, restujeme. Pak přilijeme smetanu a vaříme do zhoustnutí. Přidáme kostku bujónu a šťávu z krkovice. Dle potřeby přilijeme svařenou vodu a vše kompletně provaříme, až jsou houby měkké. Uvaříme jasmínovou rýži, tak, jak se má, aby byla správně na chuť.
Na závěr přidáme do omáčky plátky krkovice a mírně provaříme.