Krkovička na lesních houbách

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3 plátky krkovičky bez kosti
100 ml oleje
3 lžičky mexického koření
1 lžička provensálských bylinek
2 lžíce chilli omáčky
2 jarní cibulky
100 g sušených lesních hub
100 ml smetany
1 kostka bujónu
300 g jasmínové rýže

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku naložíme do směsi oleje, mexického koření, chilli omáčky a provensálských bylinek, minimálně 4 hodiny předem. Sušené houby namočíme do vody hodinu předem. Potom rozpálíme pánev nebo gril a krkovičku opečeme, ogrilujeme. Šťávu uchováme do omáčky.

  2. Jarní cibulku očistíme a bílou část nasekáme na kolečka. Osmažíme v oleji, který zbyl z krkovice. Vhodíme okapané houby, restujeme. Pak přilijeme smetanu a vaříme do zhoustnutí. Přidáme kostku bujónu a šťávu z krkovice. Dle potřeby přilijeme svařenou vodu a vše kompletně provaříme, až jsou houby měkké. Uvaříme jasmínovou rýži, tak, jak se má, aby byla správně na chuť.

  3. Na závěr přidáme do omáčky plátky krkovice a mírně provaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!