Salát z fazolek mungo

Recepty, Luštěniny

Suroviny

fazolky mungo
oranžová paprika
žlutá paprika
3 rajčata
tvrdý sýr
česnek
citronová šťáva
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Recept: na 4 porce asi 150 g syrových nenaklíčených fazolí. Pokud si koupíte nenaklíčené mungo, klíčky mají lepší chuť, než když si je koupíte už naklíčené, určitě budou čerstvější. Fazole necháme nejdříve naklíčit, do misky dáme fazole, vodu a 12 hodin necháme namočené.

  2. Pak vodu vylijeme a misku necháme stát na stole zakrytou a 2x denně propláchneme vodou. Po cca 2 dnech máme výhonky dlouhé 2 cm, naklíčené mungo má chuť podobnou syrovému hrášku.

  3. Takto naklíčené mungo dáme do misky, přidáme nakrájenou žlutou a oranžovou papriku na kostky. Přidáme rajčata také na kostky. Přistrouháme asi 100 g sýra na jemno (dávám 30% eidam). Přidáme 1 prolisovaný stroužek česneku, sůl, pepř a citronovou šťávu.

  4. Necháme chvíli odležet v lednici. Salát můžeme jíst samotný s kouskem pečiva.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!